Dnia 7 października w Restauracji Kamieniec w Kamieniu Śląskim odbyła się gala finałowa konkursu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Opolskie ze smakiem”, organizowana przez Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego.
Konkurs, którego celem jest promocja potraw tradycyjnych i produktów żywności wysokiej jakości, został ogłoszony w dwóch kategoriach: „Przepisy ze starych zeszytów” i „Opolskie dawne potrawy w nowej odsłonie”. Z uwagi na sytuację epidemiczną panującą w naszym kraju uroczysty finał odbył się w bardzo kameralnych warunkach.
Laureatkami prestiżowej, pierwszej nagrody w kategorii „Opolskie dawne potrawy w nowej odsłonie” zostały członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Chróścinie Panie: Anna Zazula i Joanna Rak za danie: nadziewany gołąb kaszą pęczak z warzywami, otulony sosem z lebiody i pianką z zakwasu buraczanego.
Serdecznie gratulujemy laureatką.
Nagrodzone danie
Laureatki I miejsca w konkursie
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS