A A+ A++

Facebook

Twitter

Pinterest

WhatsApp

Linkedin

Email

Print

Telegram

Dnia 7 października w Restauracji Kamieniec w Kamieniu Śląskim odbyła się gala finałowa konkursu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Opolskie ze smakiem”, organizowana przez Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego.

Konkurs, którego celem jest promocja potraw tradycyjnych i produktów żywności wysokiej jakości, został ogłoszony w dwóch kategoriach: „Przepisy ze starych zeszytów” i „Opolskie dawne potrawy w nowej odsłonie”. Z uwagi na sytuację epidemiczną panującą w naszym kraju uroczysty finał odbył się w bardzo kameralnych warunkach.

Laureatkami prestiżowej, pierwszej nagrody w kategorii „Opolskie dawne potrawy w nowej odsłonie” zostały członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Chróścinie Panie: Anna Zazula i Joanna Rak za danie: nadziewany gołąb kaszą pęczak z warzywami, otulony sosem z lebiody i pianką z zakwasu buraczanego.

Serdecznie gratulujemy laureatką.

Nagrodzone danie

Laureatki I miejsca w konkursie

Facebook

Twitter

Pinterest

WhatsApp

Linkedin

Email

Print

Telegram

Poprzedni artykuł10 lat temu, przy poziomie 640 cm Odra była już na ul. Oławskiej, Grobli i Cegielnianej
Następny artykułSytuacja hydrologiczna w powiecie brzeskim [artykuł aktualizowany]
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSzkoła w Częstocicach ma już 5 lat!
Następny artykułNie tylko wystąpienie premiera Morawieckiego. Czym jeszcze zajmie się Sejm?