W piątek na ryneczku przy Jerzego mieliśmy kolejną odsłonę kulinarnej współpracy Gorzowskiego Rynku Hurtowego, Zespołu Szkół Gastronomicznych i urzędu miasta, do których tym razem dołączył Polski Związek Łowiecki. Robiący zakupy mogli spróbować smaków lasu.
Mistrzowie kuchni, a równocześnie nauczyciele gastronomika Paweł Salamon, Michał Rejniak i Kamil Tużnik przygotowali wyjątkowe dania, z wykorzystaniem m.in. dziczyzny oraz runa leśnego, w tym grzybów, owoców i ziół. Szefom kuchni towarzyszyli uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych.
Na oczach mieszkańców została przygotowana zupa gulaszowa z sarny oraz kanapki z polędwicą i szynką z dzika. Wszystko okraszone grzybami, borówkami. Dość niska temperatura, która zwiastuje nadchodzącą jesień, zachęcała do spróbowania gorącej herbaty z leśnymi malinami.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS