A A+ A++

W piątek na ryneczku przy Jerzego mieliśmy kolejną odsłonę kulinarnej współpracy Gorzowskiego Rynku Hurtowego, Zespołu Szkół Gastronomicznych i urzędu miasta, do których tym razem dołączył Polski Związek Łowiecki. Robiący zakupy mogli spróbować smaków lasu.

Mistrzowie kuchni, a równocześnie nauczyciele gastronomika Paweł Salamon, Michał Rejniak i Kamil Tużnik przygotowali wyjątkowe dania, z wykorzystaniem m.in. dziczyzny oraz runa leśnego, w tym grzybów, owoców i ziół. Szefom kuchni towarzyszyli uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych.

Na oczach mieszkańców została przygotowana zupa gulaszowa z sarny oraz kanapki z polędwicą i szynką z dzika. Wszystko okraszone grzybami, borówkami. Dość niska temperatura, która zwiastuje nadchodzącą jesień, zachęcała do spróbowania gorącej herbaty z leśnymi malinami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPo 10 miesiącach w wieluńskim szpitalu w końcu zacznie działać rezonans magnetyczny kupiony przez Rządową Agencje Rezerw Strategicznych
Następny artykułKoncert Jubileuszowy jaworznickiej szkoły muzycznej