Serce to nieodłączny symbol miłości, który pojawia się podczas Walentynek w niemal każdej postaci, także jako czekolada oraz pralinki. Słodkie serce będzie więc bardzo dobrym dodatkiem do romantycznej kolacji we dwoje.
Serce to symbol stary jak świat. Nie przypomina kształtem ludzkiego organu, ale oznacza wszystko, co jest związane z miłością, uczuciami czy emocjami. To jeden z najbardziej charakterystycznych znaków uniwersalnych, wykorzystywanych niemal wszędzie i nie tylko podczas święta zakochanych. Czerwone i różowe serca znajdziemy na ubraniach i dodatkach, akcesoriach do domu, akcesoriach biurowych i na prezentach walentynkowych czy ślubnych. Sercem może być miękki pluszak, balonik, wisząca ozdoba, kartka z życzeniami, naklejka, a także ciastko, lizak albo pralinka.
Słodycze w kształcie serca to idealny wybór na walentynkowy wieczór. Czekolada uchodzi za świetny afrodyzjak, który pobudza zmysły i łagodzi stres dzięki temu, że ma słodki smak i zawiera fenyloetyloaminę, czyli związek chemiczny wzmacniający działanie dopaminy oraz pobudzający produkcję serotoniny. Najwięcej dobroczynnych składników zawiera oczywiście gorzka czekolada oraz czekolada deserowa. Zamiast nich możemy wybrać stosunkowo nowy wariant, czyli czekoladę ruby w różowym kolorze, która jeszcze nie jest aż tak rozpowszechniona na rynku jak tradycyjna czekolada, ale będzie ciekawą alternatywą dla koneserów, którzy szukają nowych kulinarnych doznań.
Czekoladki, pralinki czy lizaki sprawdzą się i jako deser po romantycznej kolacji, i jako drobny upominek dla ukochanej lub ukochanego. Te przysmaki, zapakowane w eleganckie pudełka czy skrzynki, na pewno wzbudzą zachwyt i osłodzą miłosne chwile. Można wybrać pralinki wypełnione różnymi smacznymi musami i kremami albo tabliczki z zatopionymi orzechami, suszonymi owocami czy kawałkami kokosa.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS