A A+ A++

Połączenie kaszy manny z czekoladą i korzennymi przyprawami to poezja. Trzeba się pilnować, żeby nie zjeść masy przed nałożeniem do formy. Po zastygnięciu otrzymacie niesamowicie czekoladowe ciasto, trochę przypominające brownie. Masę umieszcza się na herbatnikach lub specjalnie pieczonym kruchym cieście. Koniecznie dodajcie do masy ekstraktu pomarańczowego. Podbija smak czekolady i nadaje przyjemnego, cytrusowego aromatu. Jeśli będziecie na festiwalach smaku w województwie podkarpackim, a szczególnie w powiecie przeworskim, to wypatrujcie tego ciasta na straganach pań z kół gospodyń wiejskich.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWielkanocne cuda w Centrum Przyrodniczym!
Następny artykułSuperfuse PC