Jeśli macie wątpliwości, co zjeść na niedzielny obiad, powinniście wypróbować nasz przepis na leczo. Jest pyszne.
Składniki:
5 dużych czerwonych papryk
1 mniejsza papryka zielona lub żółta
2 cebule
1 średnia cukinia
30 dag kiełbasy podwędzanej
1 duży słoik sosu typu passata
5 dużych czerwonych papryk
1 mniejsza papryka zielona lub żółta
2 cebule
1 średnia cukinia
30 dag kiełbasy podwędzanej
1 duży słoik sosu typu passata
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Podsmażamy także pokrojoną kiełbasę.
Kroimy w kostkę paprykę oraz cukinię i wrzucamy go garnka. Dodajemy odrobinę oliwy i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę, mieszamy. Wlewamy passatę i doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, np. prowansalskimi. Chwilę gotujemy wszystko razem. Smacznego!
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS