A A+ A++

Teraz możemy przygotować farsz. 5-6 sporych ziemniaków obieramy i ścieramy na tarce, podobnie jak dwie cebule, które podsmażamy na rozgrzanym smalcu gęsim, aż do zeszklenia. Mieszamy z ziemniakami, doprawiamy solą, pieprzem, suszonym majerankiem, słodką i ostrą papryką. To wersja podstawowa nadzienia, które możemy też wzbogacić podsmażonymi wątróbkami gęsimi, ziemniaki zastępując np. kaszą pęczak.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNa plecach księcia Harry’ego pojawiły się zadrapania i siniaki. Nie chciał o tym mówić Meghan Markle
Następny artykułŚwięta Bożego Narodzenia w obrządku Prawosławnym