A A+ A++

Proces kiszenia sprawia, że kiszone buraki zyskują właściwości probiotyczne, zachowując jednocześnie swoje właściwości zdrowotne i maksimum wartości odżywczych. Podczas kiszenia warzywa zyskują witaminy z grupy B, odpowiedzialne za walkę ze stanami depresyjnymi, bezsennością, skurczami mięśni, niedokrwistością czy chorobami skóry. Dodatkowo kiszone buraki poprawiają trawienie i zdolność koncentracji. Proces kiszenia buraków znacznie przedłuża ich przydatność do spożycia, dzięki czemu można przechowywać buraki w zapasteryzowanych słoikach miesiącami. Kiszonki są wspaniałym dodatkiem do każdego dania obiadowego: kotleta i ziemniaków, makaronu, zapiekanki ryżowej czy pyz z mięsem z sosem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTerytorialsi z Podkarpacia ćwiczyli SERE „B” w Bieszczadach [ZDJĘCIA]
Następny artykułCovid-19 może być leczony iwermektyną za mniej niż 1 dolara dziennie? BADANIE