A A+ A++

Z badań wynika, że osoby, które chorowały na COVID-19, doznały utraty istoty szarej w lewym zakręcie przyhipokampowym, lewej wyspie i lewej bocznej korze oczodołowo-czołowej. Według portalu dzienniknaukowy.pl wymienione obszary odpowiadają za reakcje emocjonalne, pamięć, a także mają wpływ na odczuwanie smaku i węchu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCzołowe zderzenie pojazdów w Zabrniu (gm. Grębów). Trwa wyjaśnianie okoliczności zdarzenia [zdjęcia]
Następny artykułUdaremnił jazdę pijanej kierującej, po tym jak uderzyła w jego samochód