Aleksandra Szwed, znana szerszej publiczności jak gwiazda telewizyjnego hitu sprzed lat – mowa oczywiście o “Rodzinie zastępczej”, nie próżnuje.
Aktorka, piosenkarka, prezenterka telewizyjna, projektantka mody i celebrytka, gospodyni programu telewizyjnego o makijażu. Pracą zawodową, ale także życiem prywatnym dzieli się na swoim koncie na Instagramie.
Tym razem pokazała także talent kulinarny – Ola Szwed opublikowała wyjątkowo apetyczne zdjęcie, które podpisała “wiosna na talerzu”. Co stanowi posiłek celebrytki? Łosoś teriyaki, ziemniaki Hasselback i sałatka z sosem vinegret.
Trudno powiedzieć, czy kompozycja faktycznie jest wiosenna, ale na pewno wygląda bardzo apetycznie.
Jeśli wciąż nie macie pomysłu na obiad, być może zdjęcie Oli Szwed was zainspiruje. A jak przygotować słynnego łososia teriyaki? Nic prostszego, sprawdźcie sami.
Odwieczny problem. Łosoś dziki czy hodowlany
1. Łososia umyć i dokładnie osuszyć.
2. W miseczce wymieszać sos sojowy i sos teriyaki, dodać miód, sporą szczyptę soli oraz pieprzu, starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Zamarynować rybę i odstawić do lodówki – na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
4. Gdy ryba się zamarynuje, rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza, a łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego nasmarowanego delikatnie tłuszczem.
5. Piec 20 minut, aż łosoś się zrumieni.
6. Podawać z dowolnymi dodatkami – np. ryżem jaśminowym, pieczonymi ziemniakami lub sałatą.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS