A A+ A++

„Zielona Góra od kuchni. Restauracje przedwojennego miasta” – tak nazywa się najnowsza publikacja dra Grzegorza Biszczanika. Autor opisał blisko 70 dawnych lokali gastronomicznych uwzględniając ich historię oraz serwowane w nich dania.

Książka została wydana w ramach obchodów 800-lecia powstania Zielonej Góry i 700-lecia uzyskania praw miejskich. Jej oficjalna premiera odbędzie się w najbliższy piątek, 12 stycznia w Muzeum Ziemi Lubuskiej. Początek o 17:00.

Zobacz więcej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWymienią windy na grodziskim dworcu PKP
Następny artykuł„Koncert dla Agnieszki” – Łukasz Łyczkowski & 5 RANO i Kufajka Rencisty zagra w Sulęcińskim Ośrodku Kultury.