A A+ A++
Wiele cukierni przygotowuje specjalne, świąteczne menu, w którym znajdziemy wielkanocne baby, mazurki, serniki i torty. Fot. Mamy Wypieki/Facebook

Wielkanoc już za chwilę, ale koronawirus nadal uniemożliwia nam rodzinne spotkania. Chociaż tegoroczne święta na pewno będą inne od poprzednich, nie musimy rezygnować z tradycyjnych smaków. Trójmiejskie cukiernie już przygotowują świąteczne ciasta do zamówienia przez telefon lub internet.

Cukiernie i piekarnie w Trójmieście

– Smaki tradycji w waszym domu zagoszczą bez względu na zaistniałą sytuację, ponieważ dowozić będziemy również w Wielką Sobotę – czytamy na profilu Szmaragdowa Cafe.
Zamówienia należy składać z minimum trzydniowym wyprzedzeniem i za minimum 100 zł. Zamawiać można przez telefon lub online oraz samemu ustalić datę i miejsce odbioru. W menu ciasta (sernik, mazurek, tort czy pascha), a także chleb, pasztety czy zupa.

Torty i ciasta proponuje również Capuccino Cafe z Sopotu. W ofercie keks, babki drożdżowe, torty czy serniki. Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia. Odbiór własny lub dowóz (za dodatkową opłatą) w dniach 10-11.04. Dowóz obejmuje całe Trójmiasto, a także Rumię, Banino i Chwaszczyno. Zamówić można, dzwoniąc pod numer telefonu 511-554-610 lub wysyłając wiadomość na adres [email protected].

– Wielkanoc w tym roku będzie w gronie najbliższych dla nas osób. Czy to znaczy, że powinniśmy zrezygnować ze świętowania? Oczywiście, że nie! Przedstawiamy naszą ofertę wyrobów garmażeryjnych i pysznych ciast, które można zamawiać do 9 kwietnia telefonicznie – 504-497-496 – czytamy na stronie Mamy Wypieki.
Zamówić można mazurki (chałwowy, cytrynowy i gianduia), torty (biała trufla lub z adwokatem) i serniki (z białą i gorzką czekoladą).

Pracownia wypieków artystycznych z Gdańska, czyli Słodki Okruszek, przygotowuje ciasta-zestawy. Każde z nich ma średnicę 24 cm, a składa się z czterech różnych ciast, tak aby można było spróbować więcej niż jednego smaku.

Przykładowe zestawy to: sernik oreo / malinowa pychotka / jabłecznik / snickers lub sernik królewski / black velvet / jabłecznik / truskawkowa pychotka. Koszt zestawu – 85 zł. Ciasta można kupić też w jednym smaku za 80 zł. Na zamówienia pracownia czeka do 8 kwietnia.

To cukiernia, która przygotowuje tradycyjne ciasta w wyjątkowym, nowoczesnym wydaniu. W ofercie są torty, ale również mniejsze, pojedyncze ciastka. Torty zamawiać można pod adresem e-mailowym: [email protected]. Dla mniejszych ciastek uruchomiona została możliwość zakupów online wraz z dowozem.

– Ciastka zamawiać należy przez stronę internetową. Minimalny koszt zamówienia to 60 zł. Samemu można określić rodzaj dostawy (na wynos lub dowóz) i godzinę odbioru. Składanie zamówień odbywa się z jednodniowym wyprzedzeniem – czytamy na stronie cukierni.
Można wybrać datę w przód nawet do siedmiu dni.

Kawiarnia filmowa W Starym Kadrze do 9 kwietnia przyjmuje zamówienia na ciasta tradycyjne i świąteczne. Wśród tradycyjnych znajdziemy paschę, sernik różany czy lawendowy. Są również mazurki oraz babka piaskowa. Zamówienia składać można pod numerem telefonu 728-968-527 lub pod adresem mailowym: [email protected]

Wielkanocne słodkości przygotowuje i dowozi również Cukiernia Baccate. Zamówienia można składać mailowo pod adresem [email protected] lub telefonicznie – 502-688-663. Dostawa obejmuje cały Gdańsk. Przy odbiorze osobistym obsługa poza kolejnością.

W Trójmieście miejsc, w których zamówimy smaczne ciasta na wynos, jest znacznie więcej. Taką ofertę przygotowały również Cukiernia Rogalik, Formella oraz Le Delice. Wszystkie cukiernie i piekarnie znajdziesz w naszym katalogu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak będzie wyglądać dezynfekcja Łodzi z powodu koronawirusa. Nie tylko na ul. Piotrkowskiej
Następny artykułKomunikat meteorologiczny z godz. 07:10 dnia 07.04.2020