A A+ A++

Dynia posiada w sobie szereg witamin A,C,E i minerałów tak, jak magnez, cynk, potas czy selen. Ponadto stanowi doskonałe źródło białka i błonnika pokarmowego. Spożywanie dyni jest zalecane wszystkich, którzy chcą uregulować pracę żołądka czy obniżyć stężenie cholesterolu całkowitego we krwi.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułToruń na Europejskim Kongresie Gospodarczym
Następny artykułXV JFLiR: warsztaty twórczego pisania z Robertem Królem (zapowiedź)