A A+ A++

Jeszcze przed świętami, Remigiusz Rączka, znany i lubiany śląski kucharz, odwiedził Chybie. Jego wizyta w naszym regionie miała związek z  nagrodzeniem laureatów konkursu na najlepsze świąteczne ciasteczko, organizowanego przez Lokalną Grupę Działania “Cieszyńska Kraina”.

Już po raz dwunasty LGD Cieszyńska Kraina zorganizowała konkurs na najlepsze ciasteczko świąteczne dla mieszkańców terenu należącego do lokalnej grupy działania. Tym razem w konkursie zmierzyło się dwadzieścia sześć osób, spośród których wyłoniono dziesięciu laureatów.
19 grudnia w Restauracji Smakosz w Chybiu odbyła się Finałowa Gala dla mieszkańców oraz laureatów konkursu, którzy mogli w świątecznej atmosferze skosztować wypieków pozostałych uczestników.
Remigiusz Rączka, który zaprezentował swój talent kulinarny przygotowując dla wszystkich pyszną zupę rybną z pulpecikami oraz rybę po grecku. Nagrody laureatom wręczyła Pani Dominika Tyrna – Prezes Stowarzyszenia LGD „Cieszyńska Kraina”, Pan Włodzimierz Chmielewski – przewodniczący jury konkursu oraz Pan Remigiusz Rączka.
fot. Lokalna Grupa Działania “Cieszyńska Kraina”

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRok 2023 na łódzkich drogach w liczbach
Następny artykułŻółw na śmietniku. Problem z nietrafionymi żywymi “prezentami” pod choinkę