A A+ A++

Nowe pracownie zawodowe, nowe umiejętności i ciekawe warsztaty. Szkoła ze smakiem czyli Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Nowej Soli zaprezentował się podczas Dni Otwartych Funduszy Europejskich Lubuskiego.

Fundusze Europejskie zmieniają Powiat Nowosolski. O tym jak bardzo, można było się przekonać w piątek podczas Dnia Otwartego Funduszy Europejskich Lubuskiego. Tym razem mieszkańcy mogli odwiedzić ZSP nr 4. Dzięki wsparciu UE w tej szkole udało nam się wyremontować i doposażyć pracownie do nauki zawodu w technikum fotografii i multimediów, technikum żywienia i usług gastronomicznych, technikum organizacji turystyki, technikum logistyki czy szkołach branżowych (magazynier/logistyk i kucharz).

W tym dniu szkołę odwiedzili m. in. przedstawiciele Zarządu Powiatu Nowosolskiego Starosta Mariusz Stokłosa i Członkini Sylwia Wojtasik, a także uczniowie nowosolskich szkół. Dla przybyłych gości organizatorzy przygotowali pokazy kulinarne. Podczas warsztatów gastronomicznych uczniowie przygotowali pizze z patelni, ciasteczka owsiane, szparagi z jajkiem poche i sosem holenderskim oraz roladkę z pstrąga z puree z kalafiora, a na deser pyszną kawę i domowe rogaliki.

O zachowanie wspomnień z tego spotkania zadbali uczniowie z technikum fotografii, którzy przygotowali m. in. ściankę do zdjęć oraz reportaż z wydarzenia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRolety na wymiar – rzymskie, dzień i noc, klasyczne, dachowe – KRAKOK Pruszków i okolice
Następny artykułNielegalny transport niebezpiecznych odpadów. 3 kolejne osoby zatrzymane