A A+ A++

W Dolinie Trzech Stawów w Katowicach stanął nowy foodtruck z frytkami i burgerami. Za najdroższe trzeba zapłacić aż 45 zł, co mocno rozzłościło wielu ludzi. – To dokładnie obliczona cena uwzględniająca koszty – zapewnia szef kuchni i podaje, ile kosztują mięso, boczek, bułka, gaz i pracownicy.

Nowy foodtruck oferuje burgery, a do tego frytki w dwóch wersjach i kimchi.

Klasyczny burger w tym miejscu to bułka maślana z wołowiną, cheddarem, sałatą, pomidorem i cebulą. Kosztuje 39 zł. Burger z dodatkiem bekonu kosztuje 45 zł, a jeśli zamiast bekonu w burgerze znajdzie się jalapeno i guacamole, cena jest o 1 zł niższa. Najdroższy jest burger włoski, czyli taki z pancettą, mozzarellą i pesto z czosnku niedźwiedziego. Kosztuje prawie 50 zł. 

Najdroższa kanapka w tym zestawie – bułka z wołowiną i pastramito – kosztuje 54 zł. Za “wypasione frytki”, czyli takie z pastrami i rukolą, trzeba zapłacić 33 zł, ale są też zwykłe – za 8 zł.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZamieszkaj w TTBS
Następny artykułFirst FOOD goes, then the ECONOMY: Radical changes in the agriculture sector compounded by pandemic tyranny responsible for Sri Lanka’s demise