A A+ A++

– Prawosławna Wielkanoc odbywa się tydzień po naszej. Świętowanie jej to odmienne tradycje, inne potrawy, ale ta sama radość, życzliwość, nadzieja. Chcąc dać okazję do poznania się tych dwóch bliskich sobie, ale jednak różniących się kultur, postanowiliśmy zaprosić Polaków i Ukraińców do wspólnego stołu. Dlatego wymyśliliśmy “Smak Warszawy dla Ukrainy” – mówi Marcin Nowacki, wiceprezes organizującego wydarzenie Związku Przedsiębiorców i Pracodawców.

Impreza odbędzie się 23 kwietnia w Hali Gwardii. Gotować będą m.in. Katarzyna Bosacka, Agnieszka Kręglicka, Jan Kuroń, Oliwia Bernady, Matteo Brunetti, Dimitrij Babak z restauracji Baczewski,  wiceprezydent Warszawy Michał Olszewski, Jarosław Kret. Podzielą się też przepisami na potrawy. W Hali Gwardii zasiądziemy też przy wspólnym stole. – W menu znajdziemy faszerowane jajka, kiełbasę białą zapiekaną w piwie, sałatkę jarzynową, pastę alla sorrentina, tradycyjny ukraiński barszcz na uszach wieprzowych, żurek, sernik ukraiński, paschę – wylicza Marcin Nowacki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGenerał obnażył perfidny plan Putina. Co dalej?
Następny artykuł“Dla mnie stał się cud” – Agata Młynarska opowiada o swojej przewlekłej chorobie