A A+ A++

Delikatny, niemal rozpływający się w ustach sernik z borówkami to wyśmienity pomysł na podwieczorek.

Składniki

  • 7 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 1 torebka budyniu waniliowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 380 ml gęstego jogurtu greckiego
  • 300-400 g borówek
  • 200 g herbatników

Sposób przygotowania:

1. Jajka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaj budyń, mąkę ziemniaczaną i kaszę mannę. Utrzyj. Dołóż twaróg i jogurt. Utrzyj do połączenia składników. Do masy delikatnie wmieszaj 2/3 borówek (lub je zmiksuj). 

2. Formę o wymiarach 30 x 25 cm wyłóż pergaminem. Na spodzie rozłóż podwójną warstwę herbatników. Wylej masę serową. Piecz 60 minut w 180°C. Wystudź. Na wierzchu sernika ułóż pozostałe borówki. Oprósz cukrem pudrem. 

Zobacz także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrzykład Bundesligi nie pozostawia złudzeń. Spadek z 43 do 18,5 procent. Legia może to wykorzystać
Następny artykułOgnisko epidemii COVID-19 w starachowickich zakładach mięsnych