A A+ A++

Także jego pochodzenie budzi wątpliwości. Wiele źródeł wskazuje, że potrawę wymyślili francuscy kucharze zatrudnieni w pałacu Stroganowa. Według innych teorii zmodyfikowali oni tylko danie, które w Rosji było znane już znacznie wcześniej. Pierwszy zachowany przepis pochodzi z 1887 r., z rosyjskiej książki kucharskiej “Dar dla młodych gospodyń domowych”. Zalecał, by pokrojoną w kostkę wołowinę zamarynować w soli i zielu angielskim, po czym podsmażyć na maśle i podać z sosem na bazie bulionu oraz musztardy, z dodatkiem kwaśnej śmietany.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł19-latek przecenił przyczepność opla. Dwie osoby poszkodowane
Następny artykułBO 2023. Głosowanie.