A A+ A++

Mamy właśnie końcówkę lipca, co oznacza, że ogórki gruntowe rosną jak szalone. Do kiszenia warto kupić te ze sprawdzonych, lokalnych gospodarstw, gdyż te sklepowe mogą pochodzić z intensywnie nawożonych upraw. A ogórki, które były nazbyt wspomagane nawozami azotowymi, podczas kiszenia będą gnić i bardzo brzydko pachnieć. Nie zapomnijmy również, że do kiszenia nadają się konkretne odmiany. Mają one podłużny, cylindryczny kształt, cienką skórkę oraz słabo wykształconą komorę nasienną. Najlepiej sprawdzą się odmiany: Śremski, Śremianin, Julina, Octopus, Andrus i Borus. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Sweter hańby” dla Matty'ego Casha i jego kolegów. Gerrard wprowadza rygor w drużynie
Następny artykułW Łodzi brakuje kierowców autobusów. Jak MPK próbuje temu zapobiec?