A A+ A++

Pomysł na to, aby Bielsko-Biała miało swoje ciastko, zrodził się podczas planowania programu obchodów trwającego jubileuszu 70-lecia połączenia miast. Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych złożył propozycję zorganizowania konkursu Ciastko BB promującego miasto. Odbyła się edycja wewnątrzszkolna, a później miejska.

Ta nie przyniosło rozstrzygnięcia, ale spowodowało, że w jednym miejscu i czasie spotkały się właściwe osoby. Jednym z jurorów bielskiego konkursu na Ciastko BB był bowiem mistrz cukiernictwa z Poznania Paweł Mieszała. Ciastka oceniali też przedstawiciele bielskiego „Gastronoma” – m.in. nauczycielka Beata Hojny, pomysłodawczyni konkursu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSzef KRS: Wyrzucenie z Europejskiej Sieci Rad Sądownictwa nie jest sukcesem
Następny artykułEwa Kuryłowicz laureatką Honorowej Nagrody SARP 2021