Beskid Wyspowy ponownie został doceniony przez publicystę, krytyka kulinarnego i osobowość telewizyjną – Roberta Makłowicza. Za jedno ze swoich najciekawszych odkryć minionego roku zaliczył tradycje Kliszczaków.
Robert Makłowicz podkreślił, że miniony rok naznaczony pandemią SARS-CoV-2 był nietypowy. Jednocześnie zauważył, że ograniczenia w podróżowaniu pozwoliły wielu osobom skupić się na odkrywaniu niezwykłych rzeczy, których dotąd wokół siebie nie zauważały.
Włączając się w inicjatywę National Geographic prowadzoną pod nazwą „Jest tyle do odkrycia”, krytyk kulinarny i publicysta wskazał własne „odkrycia ostatniego roku”. W tym kontekście wymienił także Beskid Wyspowy, którego zalety przedstawiał swoim widzom w serii filmów opublikowanych na kanale w serwisie YouTube. Tym, co szczególnie urzekło Roberta Makłowicza, okazały się: gwara, stroje, tradycje i kuchnia Kliszczaków.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS