A A+ A++

Artykuł na ten temat ukazał się w czasopiśmie „Proceedings of the National Academy of Sciences”.

– Wszyscy mamy zachcianki jedzeniowe. Czujemy np. nagłą, niczym nieuzasadnioną potrzebę zjedzenia mięsa albo nachodzi nas nieposkromiona ochota na sałatkę – mówi dr Kevin Kohl z University of Pittsburgh (USA), jeden z autorów badania. – Nasza praca pokazała, że u zwierząt – a więc także ludzi, wybory żywieniowe często zależą od składu drobnoustrojów jelitowych.

Skąd apetyt na konkretne produkty?

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDiablo Immortal trafi na PC; jest data premiery i gameplay
Następny artykułPrezydent Częstochowy nagrodził tych, którzy z poświęceniem chronią ludzkie życie (zdjęcia)