Ludmiła Danilczenko ma 56 lat. Diagnozę „hipertonia” (nadciśnienie) postawiono jej 20 lat temu. Ale dzisiaj zajmuje się ona aerobikiem i spokojnie pije czarną kawę, a osobisty ciśnieniomierz podarowała sąsiadce. Prosty wiejski sposób na nadciśnienie podała jej babcia. Całe swe życie przeżyła ona na wsi, a tam, jak wiadomo, gospodarka, bydło, – w ogóle – leżeć i umierać – nie ma czasu.
Nadciśnieniem nazywa się trwałe zwiększone ciśnienie tętnicze. To jedna z najczęstszych chorób układu sercowo-naczyniowego. Wśród osób powyżej 60 roku życia co druga cierpi na nadciśnienie. A Ludmiła, na nieszczęście, ma jeszcze niebezpieczne hobby – dom za miastem (ros.- дача). Gdy się postoi w pobliżu grządek w upale z głową w dół przez co najmniej kilka godzin, to ciemnieje w oczach.
Ludmiłę ratuje czosnek. O tym, że jest on korzystny dla naczyń, wie wielu. Ale tylko Ludmiła wie, jak należy go prawidłowo zażywać. Okazuje się, że trzeba go gotować w mleku.
➤ metoda pierwsza:
Mleko – 1 szklanka, czosnek – 2 obrane główki. Czosnek zalać mlekiem, zagotować i gotować do zmiękczenia (około 30 minut). Przecedzić, ostudzić do temperatury pokojowej. Ciepłe mleko należy pic 3 razy dziennie po 1 łyżce stołowej.
➤ metoda druga:
Na litr mleka pięć główek czosnku. Nie obierać, używać całych główek, tylko umyć z kurzu. Czosnek włożyć do pojemnika z mlekiem i gotować przez 15-20 minut, pozostawić na kuchence do ostygnięcia, przecedzić i wypijać po pół szklanki dwa razy dziennie. Pić należy przez 2 -3 miesiące bez przerw. Po kilku dniach ciśnienie zaczyna się zmniejszać. Jeżeli po latach ciśnienie powróci, należy znowu przygotować czarodziejski roztwór.
Bądźcie zdrowi i szczęśliwi!
Źródło:
БУДЬТЕ ЗДОРОВЫ! Чеснок с молоком. Стабилизируем давление
https://3rm.info/publications/82008-budte-zdorovy.html
18.07.2019
Tłumaczył Andrzej Leszczyński
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS