A A+ A++

1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę wkładamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, papryką, curry i dokładnie mieszamy.

2. Miskę nakrywamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.

3. Ananasa kroimy w kostkę, sok odlewamy do szklanki.

4. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy z każdej strony na lekko złoty kolor.

5. Wsypujemy pokrojonego ananasa i chwilę dusimy. Następnie dolewamy 0,5 szklanki soku z ananasa i dusimy około 10 minut, od czasu do czasu mieszamy.

6. Odlewamy kilka łyżek sosu z patelni do szklanki, dodajemy 0,5 szklanki śmietany i mieszamy. Wlewamy do sosu, chwilę podgrzewamy do zgęstnienia, nie gotujemy.

7. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku. Podajemy z gotowanym ryżem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrzebadano ponad 36 tys. górników, u 3,3 tys. wykryto koronawirusa
Następny artykułWytyczne dla producentów rolnych zatrudniających cudzoziemców przy pracach sezonowych w związku z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS COV-2