1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę wkładamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, papryką, curry i dokładnie mieszamy.
2. Miskę nakrywamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
3. Ananasa kroimy w kostkę, sok odlewamy do szklanki.
4. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i smażymy z każdej strony na lekko złoty kolor.
5. Wsypujemy pokrojonego ananasa i chwilę dusimy. Następnie dolewamy 0,5 szklanki soku z ananasa i dusimy około 10 minut, od czasu do czasu mieszamy.
6. Odlewamy kilka łyżek sosu z patelni do szklanki, dodajemy 0,5 szklanki śmietany i mieszamy. Wlewamy do sosu, chwilę podgrzewamy do zgęstnienia, nie gotujemy.
7. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku. Podajemy z gotowanym ryżem.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS