Anna Starmach słynie z prostych przepisów na szybkie, a przy tym smaczne dania. Tym razem podpowiada, jak zrobić omlet na słodko. Trzeba przyznać, że jej pomysł na takie śniadanie jest wyśmienity.
“Część z was uwielbia ten przepis. A część z was go nie zna. Pora nadrobić zaległości i przygotować pyszne śniadanie… A mianowicie omlet na słodko” – napisała Anna Starmach na swoim profilu na Instagramie. Dokładny opis tego, jak należy go zrobić, zamieściła na swoim blogu. Podkreśliła też, że to sycące, a przy tym zdrowe danie. Jest proste, ale łatwo je zepsuć. Gwiazda mówi, ja sprawić, żeby był idealny.
Do przygotowania omletu z przepisu Starmach potrzebujemy: 2 jajek, 4 łyżek mleka, 3 łyżek mąki, 2 łyżek powideł śliwkowych, 2 łyżek serka śmietankowego, łyżki cukru i masła do smażenia oraz łyżeczki cukru waniliowego.
Pierwszym krokiem, żeby uzyskać wyśmienity omlet, jest oddzielenie białka od żółtek. Następnie żółtka trzeba wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką pszenną za pomocą trzepaczki. Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie wmieszaj do masy z żółtek. Następnie masło rozpuszczamy na patelni. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszaną masę i smażymy na bardzo małym ogniu.
Po 3 – 4 minutach trzeba delikatnie przewróć placek na drugą stronę. Smażymy go przez mniej więcej 2 minuty. Usmażony omlet przekładamy na talerz, dodajemy serek i powidła, składamy na pół. Anna Starmach radzi, żeby zjeść go od razu, gdy tylko zdejmiemy go z patelni, bo z czasem traci puszystość.
Zobacz także: “Tradycyjnie Pyszne” z Natalią Paździor: przepis na kasztankowe miseczki
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS