A A+ A++

Anna Starmach udostępniła zdjęcie ruskich naleśników na swoim profilu na Instagramie. Wyglądają pysznie. Podpowiadamy, jak zrobić podobny posiłek.

Zimą nasz organizm potrzebuje wiele energii. Istnieje wiele pożywnych potraw, które pomogą tę energię uzyskać. Jedną z nich są ruskie naleśniki. Smakują równie dobrze, jak pierogi, ale ich wykonanie jest dużo łatwiejsze.

Starmach pokazała na swoim profilu na Instagramie zdjęcie ruskich naleśników. Wielu obserwatorów entuzjastycznie zareagowało na pomysł. “Super śniadanko” – piszą. “Uwielbiam. Podaję ze skwarkami, sosem czosnkowym i koperkiem” – komentuje jedna z użytkowniczek Instagrama. Poniżej przedstawiamy przepis na podobne danie.

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki
1 jajko
łyżka roztopionego masła

W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Mocno rozgrzej patelnię, możesz wlać na nią odrobinkę oleju, żeby ciasto nie przywierało do jej powierzchni. Smaż naleśniki partiami po 1 minucie z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia.

300 g ziemniaków
2 cebule
150 g twarogu
dwie łyżki oleju
sól i pieprz
Ugotuj ziemniaki i odstaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na patelni. Wymieszaj w misce cebulę z twarogiem, ziemniakami, olejem i przyprawami. Farsz nałóż na naleśniki. Następnie podsmaż na maśle lub zapiecz i ciesz się smakiem.

Zobacz także: Inspirujące spotkanie z kobietami sukcesu w Centrum Handlowym Galeria Mokotów

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCzym się różni kapusta kiszona od kwaszonej?
Następny artykułMyślenie przez design drogą do zwiększenia innowacji