A A+ A++

Roślina jest bogatym źródłem białek występujących w postaci łatwo przyswajalnych aminokwasów, w tym także egzogennych, których organizm człowieka nie wytwarza, muszą więc być dostarczane wraz z pożywieniem. W aloesie nie brakuje witamin (przede wszystkim C, B1, B2, B3 oraz beta-karotenu), minerałów (potasu, wapnia, magnezu, cynku, siarki, żelaza), związków glikozydowych (m.in. aloiny), enzymów oraz polisacharydów.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPromile, kolizja i ucieczka. Spore kłopoty 51-latka
Następny artykułRegion: Nie świeciliśmy zbyt jasno