A A+ A++

15 lipca br. w malowniczym Dworku Łosie mieszczącym się na terenie gminy Zambrów w Łosiach-Dołęgach odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez znakomitego kucharza Pascala Brodnickiego – autora książek kucharskich oraz prezentera telewizyjnego. Warsztaty w ramach „Akademii gotowania” zostały zorganizowane przez Lokalną Grupę Działania „Brama na Podlasie” w ramach projektu pn. „Dziedzictwo lokalne w turystyce” przy wsparciu Gminy Zambrów i Gminnego Centrum Biblioteki, Kultury i Sportu w Osowcu.

W zajęciach udział wzięły członkinie kół gospodyń wiejskich z terenu gminy Zambrów, Klubu Seniora w Cieciorkach oraz członkowie Stowarzyszenia „Zambrowskie Produkty Lokalne”.

Uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na trzy grupy. Każda z nich przygotowała jedno z dań: sałatkę z arbuzem, pierś z perliczki z suszonymi owocami i pieczarkami, a także deser. Podczas zajęć Pascal Brodnicki udzielił uczestnikom warsztatów wielu cennych porad dotyczących sposobu krojenia czy wybierania odpowiednich produktów. Nie zabrakło również wspólnych zdjęć czy rozmów.

Na zakończenie wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe certyfikaty. Zwieńczeniem spotkania było wspólne skosztowanie przygotowanych dań.

Zuzanna Choińska

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTajemnicza śmierć szefa kuchni Obamy
Następny artykułWłączony alarm spłoszył włamywaczy, na koncie mają wiele kradzieży. Obcokrajowcy zatrzymani