To pierwsza taka restauracja na świecie. Tony Fernandes, dyrektor generalny linii lotniczej AirAsia postanowił otworzyć ją w stolicy Malezji. Dania serwowane w lokalu mają być oparte na menu pokładowym i nawiązywać do lokalnej kuchni.
Lokal o nazwie Santan and T&CO powstał w centrum handlowym w Kuala Lumpur. 30 proc. restauracyjnego menu pochodzi z menu pokładowego AirAsia, które obejmuje m.in taki klasyk malezyjskiej kuchni, jak “Pak Nasser’s nasi lemak”, czyli potrawę z ryżu z przyprawą chili.
Reszta menu została opracowana przez zespół pięciu szefów kuchni i studentów sztuk kulinarnych. W ciągu roku firma zamierza otworzyć 5 kolejnych punktów sprzedaży pokładowego jedzenia, a w ciągu kolejnych pięciu ok.100 kolejnych lokali.
Tony Fernandes jest tak pewny sukcesu, że zamierza współpracować z franczyzobiorcami z różnych krajach. Jego największym marzeniem jest otworzenie takiej restauracji na Times Square w Nowym Jorku.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Zobacz też: Jastrzębska zachwyca się nową restauracją Mateusza Gesslera
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS