A A+ A++

“Rabenthal, albo jak przyrządzić rybę fugu” – tak nazywa się spektakl, na który można wybrać się do płockiego teatru w najbliższą niedzielę. Pewien groteskowy podstęp świeżo upieczonego męża obróci się przeciwko niemu.

Maksymilian Rabenthal (Szymon Cempura) to ekscentryczny handlarz sztuką. Wpada na dziwny pomysł i realizuje go krok po kroku. Bierze ślub ze swoją narzeczoną Heleną (w tej roli Magda Kuśnierz), a w ramach uczty weselnej zaprasza ją do najochydniejszego lokalu w całym Wiedniu. Główną atrakcją kulinarną jest tam tzw. living-fish, czyli ryba spożywana na żywo, skacząca na talerzu konsumenta.

“Świeżo upieczony małżonek w swym nihilistycznym podejściu do świata nie wierzy w miłość ani w życie, nie obdarowuje Heleny żadnym prezentem, ale zaczyna bawić się jej zakłopotaniem, wymyślając coraz bardziej kontrowersyjne »punkty programu«” – czytamy w opisie sztuki. Maksymilian każe sprowadzić kucharza odpowiedzialnego za danie i prowokuje wspólną zabawę, która nieoczekiwanie obraca się przeciwko niemu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowosądecki Jarmark Bożonarodzeniowy
Następny artykułWszyscy mamy je na choince, mało kto wie, jak się je produkuje. Zaglądamy do fabryki ozdób choinkowych