A A+ A++

Region Podlasia to pełna różnorodność, jeśli chodzi o potrawy, które są tu serwowane. Do tych najbardziej charakterystycznych, należy zaliczyć przede wszystkim: podlaskie kartacze, babka i kiszka ziemniaczana, zupa opieńkowa, pierogi białowieskie, kindziuk, czy sękacz. Każdy znajdzie tu takie danie, które będzie dostosowane do odpowiedniej diety, czy potrzeb. Co ważne, bezpośredni wpływ na tutejszą kuchnię mieli przede wszystkim Tatarzy, jak i ludność litewska oraz ruska. Podlaskie dania są proste, ale pyszne.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułIII Gala Filmu Szkolnego – laureaci
Następny artykułKoreańczycy wybudują w Polsce fabrykę komponentów baterii do elektryków