A A+ A++

Lokale Kielce. Nie ukrywam, że do wizyty w Ferment Neobistro zachęciła mnie informacja, że w kuchni buszuje Maks Przybylski, człowiek, który potrafi pysznie gotować z tego, co znajdzie na polu czy w lesie.

Menu jest rotacyjne, liczba porcji ograniczona, więc jedzenie się tutaj nie marnuje. Dania są przygotowywane na świeżo z produktów wysokiej jakości, które udaje się pozyskać w korzystnej cenie, dzięki czemu cena dla odbiorcy końcowego również jest atrakcyjna. Nie znajdziemy tutaj malin w grudniu czy mandarynek w sierpniu, króluje sezonowość, a produkty właściciele starają się pozyskiwać z lokalnych źródeł.

A skąd nazwa Ferment? Ano stąd, że lokal specjalizuje się w kiszonkach.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHistoryczny rekord Dawida Wiekiery! Kolejny złoty medal MP seniorów
Następny artykułWalczą o Puchar Prezesa SM “Zacisze” w Oleśnicy [aktualizacja – WYNIKI]