Dzisiaj, 21 listopada (18:14)
Jak potwierdzają nowe badania, miód ma jeszcze więcej właściwości prozdrowotnych, niż do tej pory sądziliśmy – wynika z nich, że wystarczą już 2 łyżki dziennie, żeby znacząco poprawić swoje wyniki cholesterolu i cukru we krwi, a tym samym zdrowie.
Jak informują naukowcy University of Toronto w swoim nowym badaniu, chociaż spożywanie niemal czystego cukru w przypadku problemów ze zbyt wysokim poziomem cukru we krwi, wydaje się pomysłem co najmniej nierozsądnym, to miód wykazuje świetne działanie regulujące ten parametr, a przy okazji obniża poziom złego cholesterolu. Na tym jego zalety się jednak nie kończą, bo zdaniem badaczy wystarczy zamienić cukier używany do słodzenia herbaty na miód, żeby obniżyć ry … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS