A A+ A++

Nie bez powodu rzepak nazywany jest złotem polskich pól. Jego kwiaty są prawdziwą ozdobą i składnikiem wielu produktów, jak np. miody, syropy czy kosmetyki, a z nasion powstaje najzdrowszy z tłuszczy roślinnych – olej rzepakowy, prawdziwy eliksir zdrowia i dobrego samopoczucia. W każdej złocistej kropli kryje się moc cennych składników odżywczych, dlatego warto włączyć ten tłuszcz do codziennej diety. Przygotujesz z nim wiele smacznych dań – rafinowany olej rzepakowy doskonale sprawdza się do smażenia i pieczenia, a tłoczony na zimno to świetny dodatek do świeżych potraw, jak np. sałatki i surówki. Zalet oleju rzepakowego jest jednak znacznie więcej. Wyjaśniamy, dlaczego powinien stać się nieodłącznym elementem codziennego jadłospisu.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł14-letnia piesza z obrażeniami ciała trafiła do szpitala
Następny artykułIX Ognisko Patriotyzmu w Stalowej Woli