A A+ A++

Tak jak już wyżej wspomniane, frittata jest potrawą pochodzącą z Włoch. Jej nazwa wywodzi się od słowa friggere, które w tłumaczeniu na język polski oznacza “smażony”. Do przygotowania frittaty przyda się z pewnością patelnia, którą można włożyć do piekarnika, np. taka z odpinaną rączką.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPowtórka z D-Day
Następny artykułCzęstochowskie Informacje.: FILHARMONIA CZĘSTOCHOWSKA zaprasza: JESTEM JULIĄ POŚWIATOWSKA oraz JAK DŁUGO W SERCACH NASZYCH KONCERT NA ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI