Mało kto zastanawia się nad tym, czy trzymane w lodówce produkty faktycznie powinny się w niej znaleźć. Trudno się dziwić. Większość z nas ma tendencję do umieszczania w lodówce praktycznie wszystkich możliwych zakupów. Często znajdziemy w niej nawet takie produkty jak pieczywo, kawa czy miody. Zupełnie niepotrzebnie. Trzeba wiedzieć, że niska temperatura, jaka panuje w lodówce, może negatywnie odbić się na wielu produktach. Najczęstszym skutkiem jest zmiana konsystencji na wodnistą. Bardzo często zdarza się także, że umieszczone w lodówce produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, stają się twarde i nie mogą dojrzewać. To sytuacja, która dotyczy przede wszystkim pomidorów czy awokado. Czego więc nie trzeba trzymać w lodówce? W lodówce nie należy przechowywać: mango, ananasów, bananów, cytrusów, ziemniaków, roślin strączkowych, papryki, cebuli, czosnku, cukinii, ogórków, oliwy, kawy, herbaty, miodów i orzechów.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS