Pomysł ma wychodzić naprzeciw klientom, którzy chcą w dni powszednie korzystać dłużej z usług w gastronomii. Właściciele kilku pubów, barów i klubów umówili się na dyżury, dzięki którym codziennie jakiś lokal będzie działał do późna, a do północy będzie można tam zamówić jedzenie. Jednocześnie będą wzajemnie polecać swoje punkty, odsyłać tam klientów. Dzięki temu też codziennie będzie działać miejsce z innymi smakami i inną kuchnią, mówią sami gastronomicy. Akcji pod szyldem „Często nocą” patronują władze miasta, bo chcą by przedsiębiorcy napędzali koniunkturę.
Dziękuję, że udało się przygotować wspólną akcję przedsiębiorców. W dobie kryzysu, kiedy wszyscy narzekają, że jest coraz trudniej, wychodzicie razem z pozytywną inicjatywą. Mam nadzieję, że będzie też pozytywny oddźwięk, że te starania się opłacą, a pilotażowa akcja – z biegiem czasu – może nawet się rozszerzy.
– mówi prezydent miasta Krzysztof Matyjaszczyk.
Częstochowa ma szansę żyć do późna także od niedzieli do czwartku, a nie tylko w weekendy, gdy bary i puby są oblegane. Na razie to pilotażowa akcja, ma szansę z biegiem czasu się rozszerzyć, przy zainteresowaniu klientów.
Czytaj także:
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS