A A+ A++

Powidok bistro by Stacja Zero to lokal, w którym zmieniła się nie tylko nazwa, ale również aranżacja wnętrza, a przede wszystkim menu. To za sprawą szefa kuchni Kamila Skroka, który wcześniej szlifował swoje umiejętności w Filharmonii Smaku oraz piekarniach Stacja Zero.

Idealne do dzielenia

Założenie jest proste – do dań głównych są serwowane małe miseczki z dodatkami, które aż proszą się o dzielenie ich z przyjaciółmi i rodziną. Dania w karcie będą się zmieniać co ok. 2–3 tygodnie. Co ważne, menu zostało podzielone na pół – dla mięsożerców i wegetarian. Znajdziemy w nim m.in. tatary wołowe, ryby i owoce morza oraz wegańskie dyniowe kluski. Warto pytać o dania spod lady! Luźna atmosfera bistro sprawia, że miejsce będzie dobrym wyborem na lunch, randkę, a nawet większą rodzinną uroczystość.

POLECAMY

Restauracje w Łodzi, za którymi tęsknią łodzianie! Zniknęły z gastronomicznej mapy bezpowrotnie
Restauracje w Łodzi, za którymi tęsknią łodzianie! Zniknęły z kulinarnej mapy bezpowrotnie [ZDJĘCIA]

TOP 10 symboli Łodzi - Wasze propozycje - fot. ŁÓDŹ.PL
TOP 10 symboli Łodzi – Wasze propozycje. Te miejsca zna każdy łodzianin! [ZDJĘCIA]

Jakość znana z innych lokali

Połączenie Stacji Zero z restauracją brzmi zachęcająco, a to wszystko dzięki nastawieniu właścicieli na zdrową, pełną warzyw, owoców i orzechów kuchnię. Znajdziemy tu również desery i monoporcje dostępne także w trzech piekarniach (przy ulicach: Pabianicka 132, Sienkiewicza 79 oraz Księży Młyn 16). Na półkach małego sklepiku w restauracji Powidok bistro by Stacja Zero możemy kupić świeże pieczywo, słodkie pasty, wytrawne smarowidła oraz wypiekaną na miejscu granolę.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułUM Łódź: Jesień z Kartą Łodzianina. Nowe promocje i ułatwienia dla mieszkańców
Następny artykułUM Łódź: Great September – wszystko, co musicie o nim wiedzieć [PRZEWODNIK FESTIWALOWY]