Wczoraj, 29 września (22:42)
Katarzyna Bosacka (50 l.) w dobie inflacji napisała poradnik, jak kupować i gotować ekonomicznie, a konkretnie… za mniej niż pięć złotych. “Najtańszy obiad jaki udało mi się zrobić, to pierogi lwowskie z kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i twarogiem” – przekonuje ekspertka. Czy to w ogóle możliwe?
Katarzyna Bosacka od lat kreuje się na specjalistkę od zdrowego żywienia wszystkich Polek i Polaków. Od 2010 roku prowadziła na antenie TVN program “Wiem, co jem i wiem, co kupuję”, a później ruszyła z własnym kanałem na YouTubie “EkoBosacka”.
Na swoim profilu regularnie publikuje tzw. “paragony grozy”, rozmaite manipulacyjne sztuczki producentów, jak również poszerza świadomość konsumencką w polskim społeczeństwie.
Kiedy inflacja zaczęła rosnąć w Polsce w zaskakującym tempie, Bosacka wzięła pod lupę ceny na sklepowych półkach. Różnice w cenach potrafią naprawdę zaskoczyć jej obserwatorów.
Na fali trudnej sytuacji była gwiazda TVN-u postanowiła wydać książkę zatytułowaną “Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę”. Czy to w ogóle możliwe?
W środku znajduje się aż 100 przepisów na tanie dania oraz porady, jak kupować i gotować ekonomicznie. Na szczęście nie są to wyłącznie kluski czy kartoflanki, ale smaczne zupy, aromatyczne curry i rozmaite posiłki czerpiące z kuchni świata.
Bosacka zapewnia, że jej najnowsze dzieło to “kulinarna tarcza antyinflacyjna dla każdego konsumenta” oraz “drogowskaz w czasach drożyzny, wojny i pandemii“.
Przekonała Was?
Zobacz też:
Bosacka ujawnia trik producentów. “Z każdej strony chcą nas oszukać”
Katarzyna Bosacka prześwietla aferę olejową. Skandaliczne praktyki producentów
Bosacka pokazała cenę papieru toaletowego i kawy. “Poważnie się boję, co będzie dalej”
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS