A A+ A++

Dziś jest popularna na całym świecie, bez niej trudno wyobrazić sobie zwłaszcza kuchnię azjatycką, choć po roślinę chętnie sięgają także mieszkańcy Ameryki, gdzie trafiła za sprawą kolonizatorów z Europy. Kolendra jest uprawiana w różnych zakątkach naszej planety, od Indii po Argentynę, przede wszystkim ze względu na aromatyczne, jasno zielone pędy oraz nasiona, które stanowią nie tylko ciekawą przyprawę, ale również źródło olejku eterycznego, stosowanego m.in. w przemyśle kosmetycznym.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSzwedzi zszokowani. To może być koniec Szwecji, jaką znamy
Następny artykułUmowa kredytu bez przejrzystego mechanizmu wymiany waluty. Skarga PG ws. umowy “frankowej”