A A+ A++

Ogórki z otwartego już słoika, musimy oczywiście zjeść szybciej niż te jeszcze nienapoczęte. Wciąż jednak możemy przechowywać je całkiem długo, bo aż 3 miesiące. Ważne, aby nie trzymać je na blacie, a koniecznie włożyć do lodówki. Jeśli chcemy, by ogórki jak najdłużej zachowały świeżość, powinniśmy też zadbać o to, aby wszystkie ogórki zatopione były w zalewie. Musimy też bardzo szczelnie zamknąć słoik – uchroni to ogórki przed przedwczesnym zepsuciem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPremier Mateusz Morawiecki w drodze do Kijowa. Odbędzie cykl spotkań
Następny artykułKolejka z drobniakami ustawia się codziennie pod NBP. Ale to nie przez kryzys