A A+ A++

120 gr krewetek przyprawiamy łyżką oliwy, solą, pieprzem, mieloną papryką chili i czosnkiem suszonym. Kroimy pak choi w paseczki i siekamy 2 ząbki czosnku. Płukamy makaron konjac pod bieżącą wodą. Przygotowujemy sos: mieszamy 2 łyżki sosu sojowego, łyżkę wody, łyżeczkę octu ryżowego, łyżeczkę prażonych ziaren sezamu, łyżeczkę sosu chili, łyżeczkę oleju sezamowego i łyżeczkę cukru, miodu lub słodzika. Smażymy krewetki, czosnek i pak choi. Wlewamy sos i dodajemy nasz makaron. Dusimy jeszcze 2 minuty.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNasze Miasto: Zderzenie na skrzyżowaniu Kilińskiego z Jana Pawła II
Następny artykułW pierwszej trójce parków krajobrazowych, czyli 30-lecie PK Chełmy