A A+ A++

Kasztany jadalne są bogate w składniki odżywcze, które mają pozytywny wpływ na ludzki organizm. Znajdują się w nich m.in. lecytyna, sacharoza, kwas cytrynowy i jabłkowy, a także tłuszcze nienasycone i błonnik. Są źródłem takich witamin i składników mineralnych jak: witaminy z grupy B, witamina C i A oraz potas, wapń, fosfor, żelazo, sód, cynk czy magnez.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRezerwy walutowe w końcu sierpnia 2022 z niewielkim wzrostem
Następny artykułWażne rozstrzygnięcie – TSUE znów o kredytach „frankowych”