A A+ A++

Podczas wspólnego posiedzenia komisji stałych Rady Powiatu w Opatowie, rozmawiano na temat możliwości funkcjonowania Manufaktury Spożywczej we Włostowie.

Do rozmów zaproszono Marka Jońcę, członka Zarządu Województwa Świętokrzyskiego.

O szczegółach i możliwościach działalności manufaktury, opowiadał Tadeusz Pęczek z kieleckiej firmy EPRD, która przygotowała założenia Manufaktury w formie dokumentu. 

Ogólne wnioski są takie, że Powiat Opatowski posiada wszelkie predyspozycje do powstania na jego terenie Manufaktury Tradycji i Kultury Kulinarnej. Jesteśmy w stanie wyprodukować dobry, ekologiczny produkt, przetworzyć go i znaleźć rynek zbytu. 

– Nie muszę nikogo przekonywać, że budowa Manufaktury przyczyni się do aktywizacji zawodowej, rozwoju przedsiębiorczości, rozwoju gospodarczego i rolniczego powiatu. Będzie promocją naszego regionu na arenie krajowej i międzynarodowej. Przede wszystkim stanie się miejscem zbytu dla rolników – powiedział Tomasz Staniek, starosta opatowski.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrzyszła pora na AI. Kolejna runda gospodarczej walki USA z Chinami
Następny artykułNieznani sprawcy okradli Toruński Sztab Pomocy Ukrainie. Straty wynoszą ponad 50 tys. zł