A A+ A++

Wiele osób dodaje je bez zastanowienia do potraw, nie zdając sobie sprawy, jak dużą szkodę wyrządzamy swojemu zdrowiu spożywając ten produkt. W “magicznym” dodatku, dzięki któremu danie jest błyskawicznie gotowe nie znajdziecie nic dobrego.

Polacy coraz częściej starają się gotować “z głową”. Sięgają po zdrowszą żywność, pozbawioną sztucznych dodatków czy wzmacniaczy smaku. Są jednak takie rzeczy, bez których nie wyobrażamy sobie przygotowania obiadu – do nich należą kostki rosołowe. Przyzwyczajenia, które od lat sobie wykształciliśmy sprawiają, że sięgamy bez namysłu po sprawdzone przyprawy, dodatki do kanapek czy innych potraw. Jak się okazuje wiele z nich jest nafaszerowanych chemią, a spożywanie ich może doprowadzić do wielu chorób. Coraz więcej mówi się o szkodliwym składzie popularnych kostek rosołowych. Dlaczego powinniśmy ich unikać?

Zobacz też: Kostki rosołowe: co zawierają i czy warto je jeść?

Czy kostki rosołowe są zdrowe?

O szkodliwości danego produktu można mówić wtedy, gdy weźmiemy “pod lupę” skład. Niestety spoglądając na etykiety, w większości z nich królują utwardzone tłuszcze, wzmacniacze smaku (jak np. glutaminian monosodowy), sztuczne a … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZbliżają się uroczystości na “Mogile”
Następny artykułNadleśnictwo inwestuje w retencję – powstały nowe stawy