A A+ A++

Brokuły to warzywa należące do rodziny kapustnych. Zawierają wiele substancji odżywczych, które bardzo korzystanie wpływają na zdrowie. Przede wszystkim znajdziemy w nich kaempferol, czyli flawonoid mający działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne. Ponadto brokuły znane są z tego, że zawierają glukozynolany, które zmniejszają ryzyko wystąpienia nowotworów, takich jak nowotwór prostaty, piersi, płuc, jelita grubego czy też skóry. Co ciekawe, jedzenie brokułów może mieć również wpływ na zwiększenie skuteczności leczenia chorób onkologicznych.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLIVE: Konferencja prasowa Stowarzyszenia Nie dla spalarni śmieci nad Jeziorem Tarnobrzeskim. Zapraszamy na transmisję (video)
Następny artykułBO liczy się Twój głos! Wybierz swój projekt do realizacji