A A+ A++

W przypadku pasteryzacji słoików twist off przy ich podgrzewaniu zwiększa się objętość powietrza wewnątrz naczynia, co sprawia, że środek wieczka jest wypychany na zewnątrz. W trakcie studzenia, nakrętka jest zasysana do wnętrza, co sprawia, że robi się wklęsła. Często temu procesowi towarzyszy charakterystyczne pykanie. To właśnie może nam sugerować, czy przetwory zawekowały się, czy nie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLegia-Górnik. Kosta Runjaić: Musimy odrobić pracę domową. Wideo
Następny artykułPoszukiwania w Nowym Sączu. Zaginęła schorowana seniorka