A A+ A++

Kapustę możemy podgotowywać kilka minut, zdjąć kilka wierzchnich liści i ponownie włożyć ją do wrzącej wody, aby móc swobodnie usunąć kolejne liście. Czynność te powtarzamy, aż zdejmiemy wystarczającą liczbę liści. Ta metoda jest dość żmudna i uciążliwa. Sparzenie kapusty zajmuje dość długo, kiedy musimy podgotowywać ją kilka minut tylko po to, żeby zdjąć kilka liści. W dodatku łatwo w ten sposób poparzyć palce. Liście są też bardziej podatne na rozdarcie, trudno jest więc usunąć je tak, aby ich nie uszkodzić.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTYLKO U NAS. Raś: Marszałek Polak powinna przeprosić
Następny artykułWypad z dzieckiem na weekend. Pomysły na zabawy i zdrowe przekąski