Wielu miłośników piwa uważa, że najlepiej smakuje ono prosto z beczki w browarze. Niedaleko Łodzi jest kilka miejsc, gdzie można się o tym samemu przekonać.
W pierwszy piątek sierpnia obchodzony był Międzynarodowy Dzień Piwa i Piwowara. Z tej okazji prezentujemy działające w województwie łódzkim browary, w których można skosztować piwa na miejscu.
Z nalewaków leje się złocisty trunek, w menu zakąski i dania obiadowe, a do tego wygodne miejsca siedzące – przy stole albo na leżakach. Niedaleko Łodzi jest sporo browarów, przy których działają też restauracje.
Browar, trattoria i… zawody jeździeckie
Ciekawym przykładem jest działający od sześciu lat Browar Salio w Besiekierzu Rudnym w gminie Zgierz. Zawsze są dostępne cztery rodzaje piwa, dość często zmieniane. Znajdziemy zarówno klasyczne, jak i smakowe.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS