Pracownicy pilskiego Zakładu Aktywności Zawodowej na podstawie umowy zawartej pomiędzy Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej a hotelem Arche Piła gotują w profesjonalnej kuchni restauracji Marchew. Część produktów pochodzi z Banku Żywności, a ciepłe posiłki trafiają do podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej.
Bank Żywności pozyskuje żywność z lokalnych marketów, by ratować ją przed zmarnowaniem i wspierać potrzebujących. Odebrane ze sklepów produkty zostają przekazane kucharzom z działu gastronomicznego ZAZ i przetwarzane są na ciepłe, zdrowe i pożywne posiłki, które trafiają do najbardziej potrzebujących w restauracyjnym wydaniu. Posiłki wydawane są w siedzibie Akcji Humanitarnej “Życie” osobom, które otrzymały decyzję z MOPS.
– Tu wszystko smakuje, a jednocześnie nic się nie marnuje. Takie rozwiązania należy doceniać szczególnie! Dodatkowo współpraca między różnymi pilskimi grupami, stowarzyszeniami, firmami cieszy mnie bardzo, płynie z tego wiele korzyści. Rożne elementy się uzupełniają, różne koła zębate ruszają całą maszynę dobra. To działnie pilan dla pilan jest niesamowite! – mówi prezydent Piotr Głowski.
Aleksandra Kramkowska
Biuro Prezydenta
Aleksandra Kramkowska
Biuro Prezydenta
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS